Databeskyttelse og sikkerhedspolitik

Databeskyttelse handler om tillid og din tillid er vigtig for os. For at sikre at du føler dig tryg når du besøger og handler på If Sikkerhedsbutik, overholder vi samtlige lovbestemmelser, herunder Persondatalovgivningen og den nye GDPR-lov, når vi håndterer dine personlige data. Vores databeskyttelse og sikkerhedspolitik beskriver nedenfor i detaljer hvordan vi håndterer data ("data", "information"), herunder hvilke oplysninger der indsamles fra dig, hvilke af disse data vi behandler og anvender og til hvilke formål. I denne sammenhæng oplysninger vi dig også om, hvem du kan kontakte hvis du har yderligere spørgsmål eller anmodninger.
Denne Databeskyttelse- og sikkerhedspolitik er en del af vores Købsvilkår. Ved at besøge vores hjemmeside, gennemføre et køb, tilmelde en konto og/eller kommunikere med vores kundeservice, accepterer du samtidig denne Databeskyttelse- og sikkerhedspolitik.

Indhold

 • §1 Den ansvarlige part og den berørte persons rettigheder
 • §2 Håndtering af personrelaterede oplysninger
 • §3 Anvendelse af cookies
 • §4 Håndtering af personrelaterede oplysninger og juridisk bevilligelse
 • §5 Logfiler
 • §6 Webanalyser
 • §7 Sikker dataoverførsel


§1 Den ansvarlige part og den berørte persons rettigheder

If Sikkerhedsbutik drives af United Commerce Group Scandinavia AB ("United Commerce", "vi") på vegne af og i samarbejde med If-selskabet ("If)". United Commence (data controller) er den ansvarlige part for al indsamling, behandling og anvendelse af dine personoplysninger i overensstemmelse med den danske og europæiske databeskyttelseslov. United Commerce har følgende kontaktoplysninger:

 • E-mail: dataskydd@unitedcommerce.se
 • Brev: United Commerce Group Scandinavia AB, Wallingatan 38, 111 24 Stockholm

Du kan anmode om at få adgang til oplysninger om dine gemte data og du kan på alle tidspunkter anmode om, at dine gemte informationer enten korrigeres eller spærres uden omkostninger for dig. I særlige tilfælde kan du også anmode om at dine gemte data bliver slettet, for eksempel hvis vi ikke længere har brug for dem til at levere tjenester eller fuldføre vores aftale eller andre juridiske forpligtelser. Hvis du har indsigelser mod vores indsamling, behandling eller anvendelse af dine personoplysninger i henhold til denne politik, enten helt eller delvist, kan du indsende disse indsigelser til ovennævnte kontaktoplysninger. Derudover kan du kontakte Datatilsynet angående eventuelle klager som er relateret til måden vi behandler dine personoplysninger på.

 

§2 Håndtering af personrelaterede oplysninger

Personrelaterede oplysninger er informationer om personlige og/eller materielle relationer, der kan tilskrives en bestemt fysisk person. Disse kan f.eks. være dit navn, telefonnummer, adresse og andre oplysninger som du opgiver under købsprocessen, når du registrerer en konto eller når du kommunikerer med vores kundeservice. Håndteringen af dine personlige oplysninger består af indsamling, behandling og anvendelse af de personlige oplysninger.

2.1 Kundekonto

Alle kunder der opretter en konto ved at bruge "Opret konto" -funktionen, får bevilliget en kundekonto som er adgangskodebeskyttet og som giver brugeren mulighed for at gemme deres data hos os. Vær opmærksom på, at en kundekonto hos If Sikkerhedsbutik ikke er det samme som en kundekonto hos If. Med en kundekonto på If Sikkerhedsbutik kan du blandt andet se om alle dine oplysninger er korrekt udfyldte, åbne og administrere nye bestillinger eller tilmelde dig eventuelle nyhedsbreve

2.1.1 Oprettelse af en kundekonto

Følgende oplysninger skal angives når du ønsker at oprette en kundekonto (obligatoriske oplysninger):

 • Din e-mail adresse
 • Din adgangskode
 • Dit fornavn
 • Dit efternavn

Vi har brug for din e-mail adresse til at kunne bekræfte at vi har modtaget din ordre, til at levere den og til at kommunikere med dig. Derudover anvender vi også din e-mail adresse til at identificering (f.eks. dit brugernavn)., når du logger ind på din kundekonto. Når du ønsker at afgive en bestilling, har vi brug for dit korrekte navn samt adresseoplysninger. Du behøver ikke indtaste din fakturerings- og forsendelsesadresse, før at du foretager en bestilling.

2.1.2 Anvendelse af din kundekonto

Du kan anvende din kundekonto til at logge ind på If Sikkerhedsbutik. Hvis du ikke logger ud fra din konto, forbliver du automatisk logget ind. Med denne funktion har du mulighed for at anvende flere af vores tjenester (for eksempel funktionen "Ønskeliste"). Af sikkerhedsmæssige årsager, vil du dog blive bedt om at indtaste din adgangskode når du ønsker at afgive en bestilling eller ændre dine personlige oplysninger.

2.2 Anvendelse af dine personlige oplysninger

Vi indsamler, behandler og anvender dine personlige oplysninger for at kunne:

 • administrere dine køb på If Sikkerhedsbutik,
 • behandle eventuelle anmodninger til kundeservice og efterfølgende garantisager efter køb,
 • håndtere den tekniske administration af vore system,
 • gennemføre vores markedsførende kampagner (mere information om dette findes under punkt 2.3 nedenfor) samt til at
 • forhindre kriminelle handlinger og bedrageri.

Indsamling, opbevaring, behandling og anvendelse af dine personlige oplysninger finder kun sted hvis loven tillader det, når vi skal opfylde vores aftaler og eventuelle juridiske forpligtelser og/eller hvis du tidligere har givet dit samtykke til dette. For eksempel kan tjenesteudbydere (som betalingstjenesteudbydere eller logistikvirksomheder) i forbindelse behandlingen af din bestilling, anvende de nødvendige oplysninger der kræves for at kunne levere din ordre. De data der bliver overført på denne måde, må udelukkende anvende af vores tjenesteudbydere således at de kan udføre de påkrævede opgaver.

2.3 Brug af dine personlige data til reklameformål

Udover at anvende dine data til at behandle dine køb hos If Sikkerhedsbutik, anvender vi og vores partnere også dine oplysninger til følgende formål:

 • at permanent forbedre din køb- og serviceoplevelse og gøre den endnu mere kundevenlig og personlig,
 • at kommunikere med dig om dine bestillinger, samt om produkter eller markedsførende kampagner og
 • at anbefale produkter, tjenester eller forsikringer som kan være af interesse for dig.

Til dette formål anvender vi følgende information:

 • læste kvitteringer der sendes via e-mail,
 • information om den PC, tablet eller mobiltelefon som du anvender,
 • din Internetforbindelse, 
 • dato- og besøgstidspunkt,
 • produkter som du har kigget på,
 • informationer som vi har fået af dig samt
 • din ordrehistorik.

Du kan til enhver tid nægte dit samtykke mod brugen af dine personlige oplysninger til reklameformål. Dette er gældende for alle reklamefremmende formål og individuelle handlinger. I tilfælde af at du trækker dit samtykke tilbage, kan der ikke opstå andre omkostninger end de sædvanlige overførselsomkostninger. Ønsker du at nægte dit samtykke, er en skriftlig meddelelse sendt til kontaktoplysningerne som nævnt i punkt 1 (enten via e-mail eller brev) tilstrækkelig.

2.3.1 Nyhedsbrev

Nyhedsbreve afsendes til den e-mail adresse dom du har angivet, under den forudsætning at du som indehaver af e-mail adressen er indforstået med og har accepteret aftalen, dvs. at du aktivt har valgt at modtage vores nyhedsbreve og bekræftet dit valg ved at klikke på et bekræftelseslink. Hvis du på et senere tidspunkt ikke længere ønsker at modtage vores nyhedsbreve, kan du afmelde dig ved at klikke på et link i nyhedsbrevet eller ved at give os besked. En skriftlig meddelelse til de kontaktoplysninger der nævnes i punkt 1 er tilstrækkelig til dette formål. Til at udsende vores nyhedsbreve, samarbejder vi med Mailchimp. Læs mere om Mailchimp og deres tjenester på Mailchimps hjemmeside.

2.3.2 Produktanbefalinger

Hvis du har foretaget et køb på If Sikkerhedsbutik eller opgivet din e-mail adresse for at få indholdet i din indkøbskurv sendt videre til din e-mail, vil du muligvis modtage produktanbefalinger via e-mail. Disse produktanbefalinger får du tilsendt fra os, også selvom at du ikke er tilmeldt vores nyhedsbrev. Vi vil på denne måde sende dig informationer om produkter fra vores sortiment baseret på dine tidligere køb og besøgte sider, som forhåbentligt vil være af interesse for dig. Hvis du ikke længere ønsker at modtage vores produktanbefalinger eller andre salgsfremmende materialer, kan du til enhver tid opsige disse uden at pådrage dig andre omkostninger end de oprindelige grundtakser. En skriftlig meddelelse sendt til de kontaktoplysninger beskrevet i punkt 1, er tilstrækkelig til dette formål. Derudover indeholder hver e-mail selvfølgelig også et link, som lader dig opsige dit abonnement. Til at udsende nyhedsbreve samarbejder vi med Mailchimp og Nosto. Mere information om Mailchimp og deres tjenester findes på Mailchimps hjemmeside og mere information om Nosto og deres tjeneste findes på Nostos hjemmeside.

2.3.3 Konkurrencer

Ved konkurrencer anvender vi dine personlige oplysninger til at kunne meddele dig om eventuelle gevinster og til at fremme vores tilbud. De detaljerede oplysninger om de enkelte konkurrencer findes i de medfølgende vilkår. Derudover kan vi anvende dine data til markeds- og meningsmålinger.

2.3.4 Markedsanalyser og meningsmålinger

Til markedsanalyser og meningsmålinger anvender vi ikke de indsamlede data til reklameformål. Detaljerede oplysninger (især til analysering af dine oplysninger) findes udelukkende inden for rammerne af den respektive undersøgelse eller på platformen hvor du har indsendt dine oplysninger. Indsendte svar bliver ikke videresendt til tredjeparter eller offentliggjort af os. Du kan på alle tidspunkter nægte dit samtykke til at vi bruger dine data til markeds- og meningsmålinger. Dette er gældende for alle og individuelle handlinger og der kan ikke opstå andre omkostninger end de sædvanlige overførselsomkostninger under grund taksterne. En skriftlig meddelelse som sendes til de nævnte kontaktoplysninger i punkt 1 er tilstrækkelig til dette formål. Derudover indeholder alle e-mails i forbindelse med undersøgelser også et link, hvor du kan annullere dit samtykke.

2.3.5 Kundetilfredshedsundersøgelse

Vi samarbejder med Trustpilot for at indsamle kundeanmeldelser fra kunder om deres oplevelser. Din anmeldelse bliver offentliggjort på Trustpilots hjemmeside og vil muligvis også blive offentliggjort på vores egen hjemmeside. Mere information om Trustpilot og deres tjeneste findes tilgængelig på Trustpilots hjemmeside.

 

§3 Anvendelse af cookies

If Sikkerhedsbutik anvender cookies. Det er ikke en forudsætning at skulle acceptere cookies hvis du ønsker at besøge If Sikkerhedsbutik, men webshoppen tilbyder kun en begrænset funktionalitet hvis du nægter brugen af cookies.

3.1 Hvad er cookies?

Cookies er små tekstfiler som gemmes på den besøgendes computer og gør det muligt at holde øje med, hvad den besøgende foretager sig på hjemmesiden. Der findes to primære grupper af cookies:

 1. Tilfældige cookies (session cookies), som gemmes i computerens hukommelse mens den besøgende befinder sig på hjemmesiden. Disse cookies forsvinder automatisk når browseren lukkes.
 2. Permanente cookies (persistent cookies), som forbliver på den besøgendes computer i en længere eller ubestemt periode (som regel mellem 1 måned og op til 10 år).

3.2 Anvendelse af egne cookies

På If Sikkerhedsbutik anvendes både tilfældige og permanente cookies.

 • Tilfældige cookies anvendes for at kunne holde styr på, hvilke varer der er blevet tilføjet til indkøbskurven, administrere betalingsprocessen, sikre at besøgende der har logget ind på hjemmesiden slipper for at logge ind på enhver ny side de besøger, forbedre webstedets hjemmeside for den besøgende, f.eks. ved at tilpasse webstedet efter gæsternes præferencer, valg og interesser m.m.
 • Permanente cookies anvendes blandt andet til at gemme dine personlige præferencer hos If Sikkerhedsbutik således at du slipper for at foretage bestemte valg hver gang at du besøger webstedet. De anvendes også til at tilpasse og gøre information og markedsførende materiale så relevant for dig som muligt. Permanente cookies bruges desuden også til at registrere statistikker om din brug af If Sikkerhedsbutik. Disse cookies (som normalt har en levetid på mellem 1 måned til 10 år), gemmes på din computer og bliver automatisk slettet når den indstillede tid er gået.

I de cookies som United Commerce anvender, er det kun anonyme data der gemmes. Ved aktivering af disse cookies bliver de tildelt et identifikationsnummer. Dine personlige data og dette identifikationsnummer bliver ikke koordineret. Dit navn, IP-adresse eller lignende information som giver en direkte forbindelse mellem dog og denne cookie, bliver ikke gemt. Baseret på cookie-teknologi, modtager vi kun anonyme oplysninger, herunder informationer om hvilke sider på vores webbutik der besøges, hvilke produkter der er blevet kigget på, etc.

3.3 Anvendelse af tredjepartcookies i av tredje parts cookies til markedsføringsformål

If Sikkerhedsbutik samarbejder med partnere som bidrager til at gøre vores webbutik og tilbud mere interessante for dig. Af samme grund gemmes tredjepartcookies fra partnerfirmaer på din computer når du besøger vores online butik. Dette gælder både tilfældige og midlertidige cookies som automatisk bliver slettet, når den indstillede periode er udløbet (mellem 14 dage til 10 år). Selv vores partnerfirmaers cookies indeholder kun anonyme oplysninger. Dette indebærer for eksempel oplysninger om hvilke sider og produkter som du har kigget på, søgt efter, købt, etc. I forbindelse med dette registrerer nogle af vores reklamepartnere også oplysninger om hvilke sider du har besøgt, og hvilke produkter du har vist interesse i. Formålet er at kunne vise dig produkter og tilbud som så vidt muligt matcher dine interesser.

3.3.1 On-site marketing

Baseret på cookie-teknologien, bliver oplysninger fra If Sikkerhedsbutik indsamlet for at kunne optimere vores tilbud. Disse data anvendes ikke til at personligt identificere dig, men blot for at udføre en pseudonymiseret evaluering af webbutikkens brug. Ved brug af denne teknik kan vi præsentere produkter, tjenester og/eller tilbud som burde være relevante og interessante for dig. Indholdet er baseret på de oplysninger som stammede fra klikanalysen (for eksempel til anbefalinger, som gennem de sidste par dage har lagt mærke til at du har kigget på ildslukkere). Vores mål er at gøre vores tilbud så attraktive som muligt og at kunne præsentere dig produkter, der er af interesse for dig. Til udarbejdelsen af disse anbefalinger, samarbejder vi med Nosto. Mere information om Nosto og deres tjeneste findes på Nostos hjemmeside.

3.3.2 Off-site marketing / Retargeting

If Sikkerhedsbutik kan anvende en såkaldt retargeting-teknologi. Denne teknologi gør det muligt at tiltrække brugere som allerede har vist interesse for vores produkter ved at reklamere på vores partneres hjemmesider. Vi er af den opfattelse, at en personlig, interessebaseret reklame som regel er mere spændende for internetbrugeren end den almindelige, generiske annonce som mangler personlig relation. Selve visningen af disse salgsfremmende materialer på vores partneres sider, er baseret på en cookie-teknologi og en analyse af den tidligere brugeradfærd. Denne type reklame er fuldstændig pseudonymiseret. Ved anvendelse af vores side, vil cookies blive brugt. På denne måde indsamles, gemmes og anvendes oplysninger om din brug. Derudover gemmes dine oplysninger i cookies selv efter at du har afsluttet din browsersession og kan for eksempel genanvendes næste gang at du besøger hjemmesiderne.

3.4 Hvordan kan du forhindre at cookies bliver gemt?

Du kan opsætte din anvendte browser således, at cookies kun accepteres når du giver dit samtykke. På denne måde forhindrer du fremtidige cookies i at blive gemt på din pc. Hvis du kun ønsker at acceptere cookies fra If Sikkerhedsbutik, men ikke fra vores leverandører og partnere, kan du ændre indstillingerne i din webbrowser til "Bloker tredjepartcookies". Normalt kan du via hjælpefunktionen i webbrowserens menu også se hvordan du afviser nye cookies samt fjerner eksisterende.

 

§4 Håndtering af personrelaterede oplysninger og juridisk bevilligelse

Hvornår

Kategori af oplysninger

Personoplysninger

Lovlig grund

Hvis kunden har besøgt butikken (uden at skabe en konto eller handle)

 

Ingen oplysninger, kun cookies

Samtykke

Hvis kunden har skabt en kundekonto (men ikke har handlet)

Kontaktoplysninger

Fornavn
Efternavn
Adresse
E-mail
Telefon
Personnummer/
Organisationsnummer

Samtykke

 

Log-in oplysninger

Brugernavn
Adgangskode*

Fuldførelse af aftalen

Hvis kunden har handlet (uden at skabe en kundekonto)

Kontaktoplysninger

Fornavn
Efternavn
Adresse
E-mail
Telefon

Fuldførelse af aftalen
Fuldførelse af den juridiske forpligtelse

 

Online-identifikation

IP-adresse
Dato og tid 

Fuldførelse af aftalen
Fuldførelse af den juridiske forpligtelse
Afvejning af interesser

 

Bestillingsoplysninger

Bestillingsnummer
For hvert købt produkt:
- Produktnavn
- Artikelnummer
- Antal
- Pris
Fragtmetode
Betalingsmetode
Referencenummer ved fuldført betaling 
Produktspecifikke eller andre kommentarer **, ***

Fuldførelse af aftalen
Fuldførelse af den juridiske forpligtelse

Kontakt via e-mail og kundeserviceportalen

Kontaktoplysninger

Navn
E-mail
Telefonnummer**

Fuldførelse af aftalen 
Afvejning af interesser

 

Tilfældige oplysninger

Meddelelse i rulletekst ***

Fuldførelse af aftalen
Afvejning af interesser

Kontakt via chat

Kontaktoplysninger

Navn
E-mail
IP-adresse
Telefonnummer**

Fuldførelse af aftalen 
Afvejning af interesser

 

Tilfældige oplysninger

Meddelelse i rulletekst ***

Fuldførelse af aftalen 
Afvejning af interesser

 

§5 Logfiler

Hver gang at If Sikkerhedsbutik besøges, overføres brugerdata fra den respektive browser som gemmes i logfiler på vores web-servere ("server logfiler"). Dataopgørelserne som gemmes i denne forbindelse, indeholder følgende oplysninger: Dato og klokkeslæt ved hvert besøg, navn på den besøgte side, IP-adresse, reference-URL (den oprindelige web-adresse, som du besøgte før at du endte på vores sider), mængden af data som overføres samt produkt- og versionsinformation om den browsertype der anvendes. 

Disse dataposter evalueres af os således at vi kan blive ved med at forbedre den overordnede brugervenlighed, finde fejl og rette dem samt kontrollere vores serveres muligheder og forbedre vores tilbud på If Sikkerhedsbutik. Derudover anvender vi logfilerne som forsvar mod If Sikkerhedsbutik, f.eks. inden for rammerne af de såkaldte Distributed Denial of Service-angreb (DDoS), der har til formål at blokere adgangen til If Sikkerhedsbutik ved at indsende en overbelastning af anmodninger.


§6 Webanalyser

For at vi jævnligt kan forbedre og optimere vores tilbud, anvender vi en såkaldt sporingsteknologi. Til dette formål bruger vi Google Analytics-tjenester, en webanalysetjeneste fra Google Inc. (www.google.com). Google Analytics anvender metoder der gør det muligt at analysere selve brugen af webstedet. Til dette formål anvender Google Analytics sine egne cookies (se §3), som gemmes på den besøgendes pc. Oplysninger om den besøgendes brug af If Sikkerhedsbutik bliver som regel overført til en af Googles servere i USA, hvor de gemmes. Ved at aktivere IP-anonymisering på dette websted, bliver IP-adressen dog forkortet før at den overføres inden for EU's medlemsstater eller i andre lande i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde. Udelukkende i usædvanlige tilfælde sendes den komplette IP-adresse til en af Google's servere i USA. IP-adressen der sendes til Google Analytics via din browser, er ikke tilknyttet andre data, der gemmes af Google.

Du kan forhindre registreringen af oplysninger omkring din brug på webstedet der er skabt af cookies (herunder din IP-adresse) gennem Google, samt behandle disse data via Google ved at downloade og installere plugin'et Google Analytics Opt-Out (klik på linket for at downloade dette plug-in). Alternativt kan du også klikke på dette link hvis du ønsker at forhindre registreringen af dine personlige oplysninger gennem Google Analytics på dette websted. Ved at gøre dette, bliver en opt-out-cookie gemt på din computer, tablet eller mobiltelefon. Hvis du sletter dine cookies, skal du dog klikke på dette link igen.


§7 Sikker dataoverførsel

Al kommunikation mellem din computer og vores systemer, herunder oplysninger om dine personlige informationer eller bestillinger, sker gennem en sikker krypteret forbindelse. Vi bruger krypteringssystemet TLS (Transport Layer Security) og SSL (Secure Socket Layer).
Derudover har vi sikret vores systemer med tekniske og organisatoriske foranstaltninger til at forhindre tab, ødelæggelse, brud, ændringer eller distribution af dine data fra uautoriserede personer.


Denne databeskyttelse- og sikkerhedspolitik gælder fra og med den 1. maj 2018.