Brandtæpper

Kvæl branden med et flot brandtæppe

Et brandtæppe er en effektiv, hurtig og nem måde at kvæle ild på og kan først og fremmest bruges til at slukke mindre brande i hjemmet fx i tøj, møbler, tv eller på komfuret. Selv i storkøkkener, laboratorier, hospitaler, skoler og industribygninger udfylder brandtæppet en vigtig sikkerhedsfunktion. Den anbefalede størrelse er 120 x 180 cm.

Tæppe af glasfiber kan klare op til 500 °C

Det mest almindelige materiale i brandtæpper er glasfiber, som kan klare temperaturer op til 500 °C. Normalt har et brandtæppe to lag vævet glasfiber og det midterste lag er et gastæt og brandhæmmende lag. Det er perfekt at kombinere et brandtæppe med en brandslukker for at forhindre at ilden spredes, samt at slukke mindre brande. Opbevare brandtæppet, så det er nemt at få adgang til det og informere alle i hjemmet, hvor det er.

Så kvæler du ilden korrekt

Det er meget let at blive stresset og gå i panik, når du ser at det brænder, det gælder om at bevare roen og ikke bare smide brandtæppet over ilden. I stedet skal brandtæppet lægges over ilden, og derefter kvæle ilden ved at klappe med hænderne på tæppet. Skulle der opstå brand i en persons tøj, så skal den berørte person lægge sig ned, så ilden bliver kvalt mod jorden. Brandtæppet skal lægges op ad personen, og bør starte med at slukke ved hovedet og derefter trækkes tæppet ned over kroppen. Husk at fjerne tæppet nedenfra og op - på denne måde forhindrer du branden kommer op i ansigtet.